Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Beef and Beer Pie
- ½ oz corn starch
- 1 oz water
- 1 ½ oz olive oil, divided
- 21 oz beef meat (stew cut), cubed (1 in.), divided
- 1 tsp salt, divided
- 2 pinch fresh ground pepper, divided
- 5 oz onion, in pieces
- 5 oz leek, sliced
- 11 ½ oz brown ale
- 1 tsp fresh thyme leaves
- 1 tbsp Worcestershire sauce
-
½
tsp meat stock paste
lub ½ meat stock cube
Pastry and Assembly
- 5 oz all-purpose flour
- 2 oz unsalted butter, cold, cubed
- 1 large egg
- ½ tsp salt
- 1 egg yolk, lightly whisked, for glazing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2682.2 kJ / 641.1 kcal
- Białko
- 40.3 g
- Węglowodany
- 42.4 g
- Tłuszcz
- 32.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.7 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 1131.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Leek and Potato Soup
40 min
Quick Thai Chicken Curry
40 min
Chicken and Dumplings
45 min
White Bread Rolls
3h 30min
Pork Tenderloin with Mustard Sauce
30 min
Apple and Fig Stuffed Pork Chops
50 min
Steamed Cabbage and Pork Dumplings
55 min
Pork Stuffing Balls
1h 5min
Beef Stew with Ghoulish Mashed Potato Ghosts
1 godz. 30 min
Basque Chicken
1 godz. 10 min
Beer Bread
1 godz. 10 min
Cashew Chicken Stir Fry
30 min