Beef and Beer Pie

Beef and Beer Pie

4.0 6 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
4 portions

Składniki

Beef and Beer Pie
  • corn starch
    ½ oz
  • water
    1 oz
  • olive oil divided
    1 ½ oz
  • beef meat (stew cut) cubed (1 in.), divided
    21 oz
  • salt divided
    1 tsp
  • fresh ground pepper divided
    2 pinch
  • onion in pieces
    5 oz
  • leek sliced
    5 oz
  • brown ale
    11 ½ oz
  • fresh thyme leaves
    1 tsp
  • Worcestershire sauce
    1 tbsp
  • meat stock paste
    ½ tsp
    ½ meat stock cube
Pastry and Assembly
  • all-purpose flour
    5 oz
  • unsalted butter cold, cubed
    2 oz
  • large egg
    1
  • salt
    ½ tsp
  • egg yolk lightly whisked, for glazing
    1

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 641.1 kcal / 2682.2 kJ
Białko 40.3 g
Tłuszcz 32.3 g
Węglowodany 42.4 g
Błonnik 2.5 g
Tłuszcz nasycony 12.7 g
Sód 1131.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...