Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Beef and Beer Pie
- ½ oz corn starch
- 1 oz water
- 1 ½ oz olive oil, divided
- 21 oz beef meat (stew cut), cubed (1 in.), divided
- 1 tsp salt, divided
- 2 pinch fresh ground pepper, divided
- 5 oz onion, in pieces
- 5 oz leek, sliced
- 11 ½ oz brown ale
- 1 tsp fresh thyme leaves
- 1 tbsp Worcestershire sauce
-
½
tsp meat stock paste
lub ½ meat stock cube
Pastry and Assembly
- 5 oz all-purpose flour
- 2 oz unsalted butter, cold, cubed
- 1 large egg
- ½ tsp salt
- 1 egg yolk, lightly whisked, for glazing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2682.2 kJ / 641.1 kcal
- Białko
- 40.3 g
- Węglowodany
- 42.4 g
- Tłuszcz
- 32.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.7 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 1131.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mashed Potatoes
50min
Spidey Chicken à la King
40 Min
Chicken Breasts Au Gratin in Chipotle Salsa (Ben)
1 Std.
Cajun Gumbo
1 Std. 30 Min
Rustic Potatoes with Chorizo
40 Min
Texas Chili
1h 10min
Sandwich Bread
3h
Southwestern Shepherd's Pie
2 godz. 5 min
South Texas Carne Guisada
1 Std. 20 Min
Beef Empanadas
1h 10min
Farmhouse White Sandwich Bread
1 Std. 30 Min
Beef Lasagna
2 godz. 5 min