
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Lamb
- 3 sprigs fresh rosemary leaves only
- 52 - 70 oz leg of lamb, bone in (3.25-4.5 lbs)
- fine sea salt to season
- ground black pepper to season
- 2 garlic cloves sliced
- vegetable oil to brush
Mint Sauce
- ½ oz fresh mint leaves only
- 4 ½ oz apple cider vinegar
- 1 ½ oz sugar
Vegetables
- 18 oz water
- 28 oz Yukon gold potatoes halved or quartered if large
- salt to season, to taste
- ground black pepper to season, to taste
- 21 oz butternut squash peeled, diced (1 in.)
- 12 oz fresh broccolini trimmed, halved lengthwise
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 624 kcal / 2614 kJ
- Białko
- 37 g
- Tłuszcz
- 34 g
- Węglowodany
- 40 g
- Błonnik
- 6 g