Risotto zafferano e pioppini

Risotto zafferano e pioppini

4.5 2 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
6 porzioni

Składniki

  • 60 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
  • 80 g di scalogno a pezzi
  • 100 g di burro
  • 480 g di riso Carnaroli
  • 380 g di funghi pioppini puliti e a pezzi
  • 75 g di vino bianco
  • 960 g di acqua
  • 1 ½ cucchiaino di dado per brodo vegetale
  • 1 ½ bustina di zafferano in polvere
  • ½ - 1 cucchiaino di sale

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 442.9 mg
Białko 11.3 g
Kalorie 2004.3 kJ / 479 kcal
Tłuszcz 16.7 g
Błonnik 3.3 g
Tłuszcz nasycony 10.4 g
Węglowodany 68.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...