Risotto ai frutti di mare e salame piccante

Risotto ai frutti di mare e salame piccante

3.9 15 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
6 porzioni

Składniki

  • 400 g di cozze fresche pulite
  • 160 g di cipolle a metà
  • 2 spicchi di aglio
  • 40 g di olio extravergine di oliva
  • 200 g di calamari ad anelli
  • 200 g di peperoni misti, (es. rossi, verdi), a pezzi (3 cm)
  • 50 g di salame chorizo a fette sottili
  • 400 g di pomodori in scatola con il succo, tagliati grossolanamente
  • 1 ½ cucchiaini di sale
  • 2 pizzichi di pistilli di zafferano (0.1 g)
  • 200 g di acqua
  • ½ cucchiaino di dado per brodo di pollo
    ½ dado per brodo di pollo (per 0,5 l di brodo)
  • 350 g di riso a chicco corto 13 minuti di cottura (vedere consigli)
  • 50 g di gamberi crudi sgusciati
  • 1 limone in quarti

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 377 kcal / 1593 kJ
Białko 17 g
Tłuszcz 11 g
Węglowodany 51 g
Błonnik 3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...