Risotto con crema di asparagi

Risotto con crema di asparagi

4.7 464 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 porzioni

Składniki

  • 1350 g di acqua
  • 1 pizzico di sale
  • 350 g di asparagi verdi puliti
  • 40 g di Parmigiano reggiano a pezzi
  • 50 g di olio extravergine di oliva
  • 150 g di mascarpone
  • ½ cucchiaino di sale
  • 1 scalogno in quarti
  • 320 g di riso Carnaroli (cottura 17-18 minuti)
  • 50 g di vino bianco
  • 1 cucchiaino di dado per brodo vegetale

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 627 kcal / 2623 kJ
Białko 14.3 g
Tłuszcz 33.3 g
Węglowodany 67.5 g
Błonnik 2.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...