Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1350 g di acqua
- 1 pizzico di sale
- 350 g di asparagi verdi puliti
- 40 g di Parmigiano reggiano a pezzi
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 150 g di mascarpone
- ½ cucchiaino di sale
- 1 scalogno in quarti
- 320 g di riso Carnaroli (cottura 17-18 minuti)
- 50 g di vino bianco
- 1 cucchiaino di dado per brodo vegetale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2623 kJ / 627 kcal
- Białko
- 14.3 g
- Węglowodany
- 67.5 g
- Tłuszcz
- 33.3 g
- Błonnik
- 2.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto zucchine e menta
40 min
Risotto ai broccoli e salsiccia
35 Min
Risotto agli asparagi e vongole
1 Std. 15 Min
Risotto brie e asparagi
30 min
Risotto asparagi e fragole
35 Min
Risotto radicchio e salsiccia
35 Min
Risotto radicchio, speck e taleggio
35 Min
Risotto viola al radicchio e scamorza
35 Min
Risotto gamberetti, asparagi e yogurt
30 min
Risotto al radicchio rosso di Verona
40 min
Risotto con zucca e Taleggio
45 Min
Risotto asparagi e zafferano
35 Min