Riso ai frutti di mare

Riso ai frutti di mare

4.2 37 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
6 porzioni

Składniki

  • 400 g di vongole fresche
    400 g di cozze, fresche
  • 300 g di gamberi crudi
  • 2 cucchiaini di sale
  • 1000 g di acqua + q.b.
  • 2 spicchi di aglio
  • 200 g di passata di pomodoro
  • 150 g di peperone rosso a pezzi (2-3 cm)
  • 150 g di peperone verde a pezzi (2-3 cm)
  • 70 g olio extravergine di oliva
  • 150 g di vino bianco
  • 350 g di riso a chicco tondo
  • 1 cucchiaio di prezzemolo fresco spezzettato + q.b.
  • 1 pizzico di zafferano
  • 50 g di succo di arancia spremuto fresco e filtrato

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 25.02 g
Kalorie 1920 kJ / 459 kcal
Tłuszcz 14.79 g
Węglowodany 52.69 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...