Risotto con gamberetti, asparagi e fiori di zucca

Risotto con gamberetti, asparagi e fiori di zucca

4.2 98 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porzioni

Składniki

  • 4 rametti di prezzemolo fresco le foglioline lavate
  • 200 g di asparagi verdi
  • ½ spicchio di aglio
  • 30 g di scalogno a pezzi
  • 30 g olio extravergine di oliva
  • 320 g di riso Carnaroli (cottura 18 min.)
  • 50 g di vino bianco secco
  • 700 g di acqua calda (non bollente)
  • 1 dado per brodo vegetale
  • 4 pomodori ciliegino in quarti
  • 6 fiori di zucca puliti e a listarelle
  • 1 bustina di zafferano in polvere
  • 200 g di gamberetti freschi sgusciati e puliti
  • 1 pizzico di sale (opcjonalnie)
  • 1 pizzico di pepe bianco macinato (opcjonalnie)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 467.5 mg
Białko 21.1 g
Kalorie 1917.6 kJ / 458 kcal
Tłuszcz 9.5 g
Błonnik 2.7 g
Tłuszcz nasycony 1.5 g
Węglowodany 68.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...