Risotto con gamberetti, asparagi e fiori di zucca

Risotto con gamberetti, asparagi e fiori di zucca

4.1 92 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porzioni

Składniki

  • di prezzemolo fresco le foglioline lavate
    4 rametti
  • di asparagi verdi
    200 g
  • spicchio di aglio
    ½
  • di scalogno a pezzi
    30 g
  • di olio extravergine di oliva
    30 g
  • di riso Carnaroli (cottura 18 min.)
    320 g
  • di vino bianco secco
    50 g
  • di acqua calda (non bollente)
    700 g
  • dado per brodo vegetale
    1
  • pomodori ciliegino in quarti
    4
  • fiori di zucca puliti e a listarelle
    6
  • di zafferano in polvere
    1 bustina
  • di gamberetti freschi sgusciati e puliti
    200 g
  • di sale (opcjonalnie)
    1 pizzico
  • di pepe bianco macinato (opcjonalnie)
    1 pizzico

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 458 kcal / 1917.6 kJ
Białko 21.1 g
Tłuszcz 9.5 g
Węglowodany 68.1 g
Błonnik 2.7 g
Tłuszcz nasycony 1.5 g
Sód 467.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...