Risotto ai funghi porcini

4.4 698 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 porzioni

Składniki

  • 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
  • 1 scalogno (30 g circa) a metà
  • 300 g di funghi porcini freschi puliti e a pezzi
    40 g di funghi porcini secchi, puliti e a pezzi
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 320 g di riso per risotto (Carnaroli, Arborio), cottura 17-18 minuti
  • 60 g di vino bianco secco
  • 1 cucchiaino di sale
    1 cucchiaino colmo di dado per brodo di carne
  • 800 g di acqua
  • 30 g di burro a pezzi

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 8.1 g
Kalorie 1861 kJ / 444 kcal
Tłuszcz 14.4 g
Błonnik 2.1 g
Węglowodany 69.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...