![Buckwheat and Butternut Squash Risotto Buckwheat and Butternut Squash Risotto](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/ccf0e5fa-0e5a-49d8-972e-b58f9964525b/Derivates/4ccf5633-0feb-4148-8a15-878d115cfef3.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 oz red onion, quartered
- 3 garlic cloves
- 1 oz extra virgin olive oil
- 25 oz vegetable stock
- 6 oz buckwheat groats
- 2 oz short grain rice
- ½ tsp salt
- 1 tsp freshly ground black pepper
-
12
oz butternut squash, peeled and cubed (½ in.)
lub 12 oz kabocha squash, peeled and cubed (½ in.) - 1 oz mascarpone cheese
- 6 sprigs fresh parsley leaves, chopped
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1414.4 kJ / 338.1 kcal
- Białko
- 8.4 g
- Węglowodany
- 55.5 g
- Tłuszcz
- 11.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.8 g
- Błonnik
- 6.6 g
- Sód
- 350.9 mg
Alternatywne przepisy
Green Lentil Risotto with Asparagus
45 Min
Vegan Green Pea Fritters
20 min
Mushroom Walnut Pâté
5min
Carrot Ginger Soup
20 min
Butternut Squash Coconut Curry
40 Min
Broccoli Red Lentil Soup
30 Min
Garbanzo Bean Soup with Spinach
40 Min
Carrot and Brussels Sprouts Risotto
35 min
Black Bean Walnut Patties
35 min
Sweet Potato and Zucchini Frittata
45 Min
Lentil Mushroom Stroganoff
55 min
Lentil Moussaka
2 godz. 20 min