
Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem z pomidorów i bananów
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
cebuli przekrojonej na pół100 g
-
oliwy z oliwek40 g
-
bananów, dojrzałych pokrojonych na ok. 2 cm kawałki200 - 250 g
-
krojonych pomidorów, z puszki800 g
-
wody500 g
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
soli½ łyżeczki
-
ser parmezan w płatkach, do dekoracji
-
ziarna słonecznika uprażone na patelni, do posypania
-
natka pietruszki, świeża, tylko liście ilość do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
241.3 kcal /
1010 kJ
Białko
6 g
Tłuszcz
14.8 g
Węglowodany
25.3 g
Błonnik
4.3 g
Tłuszcz nasycony
2.8 g
Sód
330.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PYSZNE HISTORIE
66 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Zupa krem z kaszy jaglanej i kukurydzy
45 min
Zupa krem z ziemniaków i pieczonych jabłek
40 min
Imbirowy krem z dyni piżmowej
40 min
Sycąca zupa krem z fasoli z jabłkiem i majerankiem
45 min
Zupa krem z pomidorów
40 min
Zupa selerowo-gruszkowa
50 min
Zupa krem z dyni z gruszką
55 min
Surowy krem z brokułów i orzechów nerkowca (dieta raw)
45 min
Zupa krem z roszponki z brokułami i sosem z czarnych oliwek
45 min
Zupa cukiniowa z bazylią i orzechami nerkowca
20 min
Zupa krem z ciecierzycy i kalafiora
45 min
Zupa krem z buraków i szaszłyki warzywne z tofu na parze
1 godz.