Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem z pomidorów i bananów
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
40 g oliwy z oliwek
-
200 - 250 g bananów, dojrzałych pokrojonych na ok. 2 cm kawałki
-
800 g krojonych pomidorów, z puszki
-
500 g wody
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki soli
-
ser parmezan w płatkach, do dekoracji
-
pestki dyni, uprażone na patelni, do posypaniaziarna słonecznika uprażone na patelni, do posypania
-
natka pietruszki, świeża, tylko liście ilość do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
330.8 mg
Białko
6 g
Kalorie
1010 kJ /
241.3 kcal
Tłuszcz
14.8 g
Błonnik
4.3 g
Tłuszcz nasycony
2.8 g
Węglowodany
25.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PYSZNE HISTORIE
66 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zupa krem z ciecierzycy i kalafiora
45 min
Chłodnik pomidorowy z arbuzem i papryką
30 min
Zupa krem ziemniaczana z szynką i sałatą (dla dzieci)
35 min
Surowy krem z brokułów i orzechów nerkowca (dieta raw)
45 min
Zupa krem z roszponki z brokułami i sosem z czarnych oliwek
45 min
Zupa krem z buraków i szaszłyki warzywne z tofu na parze
1 godz.
Zupa szpinakowa z imbirem
30 min
Zupa krem z ziemniaków i pieczonych jabłek
40 min
Sycąca zupa krem z fasoli z jabłkiem i majerankiem
45 min
Krem paprykowy z pianką bazyliową
40 min
Zupa krem z kiszonych ogórków z soczewicą
40 min
Zupa krem z dyni z gruszką
55 min