
Urządzenia i Akcesoria
Wegański sos pomidorowo-marchewkowy
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
3 słoiki
Składniki
-
1000 - 1200 g krojonych pomidorów, z puszki (patrz wskazówka)
-
200 - 250 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
3 gałązki bazylii, świeżej tylko liście
-
50 g oliwy z oliwek
-
1 łyżeczka cukru
-
1 - 2 łyżeczki soli
-
¼ - ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
80 - 100 g koncentratu pomidorowego
Wartości odżywcze na 1 słoik
Kalorie
313.7 kcal /
1313.3 kJ
Białko
7.3 g
Tłuszcz
18.3 g
Węglowodany
35.7 g
Błonnik
10.3 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Sód
761.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

THERMOMIX® NA BIWAKU
12 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Sos pomidorowy marinara
1h 15min
Kotleciki orkiszowe z bułki
1h 10min
Makaron z wegetariańskim sosem bolońskim; Lody malinowo-bazyliowe
50min
Rumienienie papryki z cebulą
25min
Barszcz wegetariański
1h 10min
Sos warzywny (ortolana)
1h 5min
Falafele z łodygami natki pietruszki i kolendry
9h 30min
Pikantny sos pomidorowy
30min
Śródziemnomorski sos warzywny
45min
Sos pomidorowy z mięsem (ragù)
1h 30min
Tomate frito – hiszpański sos pomidorowy
10min
Leczo z bakłażanem (w słoikach na zimę)
45min