Urządzenia i Akcesoria
Wegański sos pomidorowo-marchewkowy
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
3 słoiki
Składniki
-
1000 - 1200 g pomidorów, pokrojonych na kawałki1000 - 1200 g krojonych pomidorów, z puszki (patrz wskazówka)
-
200 - 250 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
1 - 1 ½ łyżeczki bazylii, suszonej3 gałązki bazylii, świeżej tylko liście
-
50 g oleju50 g oliwy z oliwek
-
1 łyżeczka cukru
-
1 - 2 łyżeczki soli
-
¼ - ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
80 - 100 g koncentratu pomidorowego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 słoik
Sód
761.3 mg
Białko
7.3 g
Kalorie
1313.3 kJ /
313.7 kcal
Tłuszcz
18.3 g
Błonnik
10.3 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Węglowodany
35.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® NA BIWAKU
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sos arrabbiata
40 min
Śródziemnomorski sos warzywny
45 min
Mus jabłkowy (na szarlotkę)
40 min
Kompot gruszkowy (w słoikach na zimę)
50 min
Pizza z warzywami (TM5)
1 godz. 20 min
Makaron z wegetariańskim sosem bolońskim; Lody malinowo-bazyliowe
50 min
Curry warzywne z ryżem
1 godz.
Sos warzywny (ortolana)
1 godz. 5 min
Szybki dżem z mrożonych owoców jagodowych
30 min
Pieczarki w wegańskim sosie masala
25 min
Wegański sos boloński
40 min
Wegańskie leczo z ryżem
45 min