
Urządzenia i Akcesoria
Wegański sos pomidorowo-marchewkowy
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
3 słoiki
Składniki
-
krojonych pomidorów, z puszki (patrz wskazówka)1000 - 1200 g
-
marchewki pokrojonej na kawałki200 - 250 g
-
cebuli przekrojonej na pół100 g
-
ząbki czosnku2
-
bazylii, świeżej tylko liście3 gałązki
-
oliwy z oliwek50 g
-
cukru1 łyżeczka
-
soli1 - 2 łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ - ¾ łyżeczki
-
koncentratu pomidorowego80 - 100 g
Wartości odżywcze na 1 słoik
Kalorie
313.7 kcal /
1313.3 kJ
Białko
7.3 g
Tłuszcz
18.3 g
Węglowodany
35.7 g
Błonnik
10.3 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Sód
761.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

THERMOMIX® NA BIWAKU
12 Przepisów
Polska
Polska