Wegański sos pomidorowo-marchewkowy

Wegański sos pomidorowo-marchewkowy

4.6 28 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
3 słoiki

Składniki

  • krojonych pomidorów, z puszki (patrz wskazówka)
    1000 - 1200 g
    1000 - 1200 g pomidorów, pokrojonych na kawałki
  • marchewki pokrojonej na kawałki
    200 - 250 g
  • cebuli przekrojonej na pół
    100 g
  • ząbki czosnku
    2
  • bazylii, świeżej tylko liście
    3 gałązki
    1 - 1 ½ łyżeczki bazylii, suszonej
  • oliwy z oliwek
    50 g
    50 g oleju
  • cukru
    1 łyżeczka
  • soli
    1 - 2 łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ - ¾ łyżeczki
  • koncentratu pomidorowego
    80 - 100 g

Wartości odżywcze na 1 słoik

Kalorie 313.7 kcal / 1313.3 kJ
Białko 7.3 g
Tłuszcz 18.3 g
Węglowodany 35.7 g
Błonnik 10.3 g
Tłuszcz nasycony 3 g
Sód 761.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...