Urządzenia i Akcesoria
Wegański sos pomidorowo-marchewkowy
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
3 słoiki
Składniki
-
1000 - 1200 g pomidorów, pokrojonych na kawałki1000 - 1200 g krojonych pomidorów, z puszki (patrz wskazówka)
-
200 - 250 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
1 - 1 ½ łyżeczki bazylii, suszonej3 gałązki bazylii, świeżej tylko liście
-
50 g oleju50 g oliwy z oliwek
-
1 łyżeczka cukru
-
1 - 2 łyżeczki soli
-
¼ - ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
80 - 100 g koncentratu pomidorowego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 słoik
Sód
761.3 mg
Białko
7.3 g
Kalorie
1313.3 kJ /
313.7 kcal
Tłuszcz
18.3 g
Błonnik
10.3 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Węglowodany
35.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® NA BIWAKU
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Śródziemnomorski sos warzywny
45 min
Wiosenna zupa jarzynowa z miętowo-pietruszkowym pesto
35 min
Sos pomidorowy marinara
1 godz. 15 min
Pasta à la ajvar z cukinii i papryki
1 godz. 20 min
Paprykowy sos holenderski
15 min
Pasta ajvar z papryki i bakłażana
1 godz. 5 min
Sos paprykowy z salami
45 min
Ketchup curry
30 min
Wegański sos boloński z zamiennikiem parmezanu
50 min
Sos warzywny (ortolana)
1 godz. 5 min
Sos paprykowy à la Ajvar
55 min
Pikantny sos pomidorowy
30 min