Wegański sos pomidorowo-marchewkowy

Wegański sos pomidorowo-marchewkowy

4.6 28 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
3 słoiki

Składniki

  • 1000 - 1200 g krojonych pomidorów, z puszki (patrz wskazówka)
    1000 - 1200 g pomidorów, pokrojonych na kawałki
  • 200 - 250 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 100 g cebuli przekrojonej na pół
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 gałązki bazylii, świeżej tylko liście
    1 - 1 ½ łyżeczki bazylii, suszonej
  • 50 g oliwy z oliwek
    50 g oleju
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 - 2 łyżeczki soli
  • ¼ - ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 80 - 100 g koncentratu pomidorowego

Wartości odżywcze na 1 słoik

Kalorie 313.7 kcal / 1313.3 kJ
Białko 7.3 g
Tłuszcz 18.3 g
Węglowodany 35.7 g
Błonnik 10.3 g
Tłuszcz nasycony 3 g
Sód 761.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...