Urządzenia i Akcesoria
Bułki z kminkiem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
16 sztuk
Składniki
-
280 g mąki pszennej typu 450-550, plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
2 łyżeczki suchych drożdży, (patrz wskazówka)20 g drożdży świeżych pokruszonych
-
20 g cukru
-
1 łyżeczka soli
-
70 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
1 łyżka kminku
-
150 g mleka w temp. pokojowej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
191.2 mg
Białko
1.9 g
Kalorie
437 kJ /
104 kcal
Tłuszcz
3.8 g
Błonnik
0.3 g
Tłuszcz nasycony
2.3 g
Węglowodany
15.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
O PIECZYWIE
60 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Bułki jogurtowe z suszonymi owocami
2 godz.
Słonecznikowe bagietki
1 godz. 10 min
Chlebek rozmarynowo-czosnkowy do odrywania
2 godz.
Bawarski chleb preclowy
2 godz.
Szybkie kajzerki
1 godz. 50 min
Śródziemnomorski chleb rozmarynowy
1 godz. 55 min
Bułki maślane z ziarnami
2 godz.
Chleb na parze
2 godz. 20 min
Podłużne bułki pszenne
3 godz. 30 min
Chleb codzienny na drożdżach
3 godz. 45 min
Bułki śniadaniowe
1 godz. 40 min
Cebulowe bułki z oregano
1 godz.