Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 280 g mąki pszennej, typu 450-550, plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
20
g drożdży świeżych, pokruszonych
lub 2 łyżeczki suchych drożdży (patrz wskazówka) - 20 g cukru
- 1 łyżeczka soli
- 70 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki
- 1 łyżka kminku
- 150 g mleka, w temp. pokojowej
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 437 kJ / 104 kcal
- Białko
- 1.9 g
- Węglowodany
- 15.7 g
- Tłuszcz
- 3.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.3 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 191.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Słodkie weneckie bułki maślane
2 godz.
Bułki-trojaczki z ziarnami
2h 40min
Słonecznikowe bagietki
1 godz. 10 min
Bułki maślane z ziarnami
2 godz.
Podłużne bułki pszenne
3h 30min
Szybki chleb orkiszowy
1h 25min
Chleb na parze
2 godz. 20 min
Bułki śniadaniowe
1 godz. 40 min
Wielozbożowe bułki śniadaniowe
1 godz. 15 min
Szybkie kajzerki
1h 50min
Chleb codzienny na drożdżach
3h 45min
Śródziemnomorski chleb rozmarynowy
1h 55 min