Urządzenia i Akcesoria
Pigwa pod kruszonką
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
8 porcji
Składniki
Nadzienie z pigwy
-
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
-
120 g cukru
-
1 łyżeczka cynamonu, mielonego
-
700 g pigw obranych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych na 3-4 cm kawałki (patrz wskazówka)
Kruszonka
-
masło do natłuszczenia
-
320 g mąki pszennej
-
1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
-
1 szczypta soli
-
1 jajko
-
100 g cukru
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
101.3 mg
Białko
5.4 g
Kalorie
1760.6 kJ /
420.8 kcal
Tłuszcz
13.2 g
Błonnik
2.9 g
Tłuszcz nasycony
8 g
Węglowodany
72 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
JEDZ SEZONOWO - JESIEŃ
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Ciasto jesienne z gruszkami i jabłkami
1 godz. 15 min
Owoce zapiekane pod kruszonką „ze wszystkiego”
50 min
Drożdżowe ciasto dyniowe
2 godz. 15 min
Owoce pod kruszonką z kremem angielskim
1 godz. 10 min
Konfitura z płatków róży
15 min
Jabłka w syropie (do ciast i deserów)
45 min
Tarta z marmoladą pigwową
50 min
Korzenny napar z zielonej herbaty z owocami
35 min
Ciasteczka dyniowo-imbirowe
2 godz.
Konfitura z dyni
40 min
Dynia faszerowana komosą ryżową (quinoa)
1 godz.
Ciasto dyniowo-jabłkowe
3 godz.