
Urządzenia i Akcesoria
Pigwa pod kruszonką
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
8 porcji
Składniki
Nadzienie z pigwy
-
pigw obranych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych na 3-4 cm kawałki (patrz wskazówka)700 g
-
cukru120 g
-
cynamonu, mielonego1 łyżeczka
-
ekstraktu z wanilii, naturalnego1 łyżeczka
Kruszonka
-
masła zimnego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia120 g
-
mąki pszennej320 g
-
cukru100 g
-
jajko1
-
proszku do pieczenia1 ½ łyżeczki
-
soli1 szczypta
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
420.8 kcal /
1760.6 kJ
Białko
5.4 g
Tłuszcz
13.2 g
Węglowodany
72 g
Błonnik
2.9 g
Tłuszcz nasycony
8 g
Sód
101.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

JEDZ SEZONOWO - JESIEŃ
10 Przepisów
Polska
Polska