
Urządzenia i Akcesoria
Pigwa pod kruszonką
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
8 porcji
Składniki
Nadzienie z pigwy
-
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
-
120 g cukru
-
1 łyżeczka cynamonu, mielonego
-
700 g pigw obranych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych na 3-4 cm kawałki (patrz wskazówka)
Kruszonka
-
masło do natłuszczenia
-
320 g mąki pszennej
-
1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
-
1 szczypta soli
-
1 jajko
-
100 g cukru
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
420.8 kcal /
1760.6 kJ
Białko
5.4 g
Tłuszcz
13.2 g
Węglowodany
72 g
Błonnik
2.9 g
Tłuszcz nasycony
8 g
Sód
101.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

JEDZ SEZONOWO - JESIEŃ
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Porzeczanki (drożdżówki z porzeczkami) na napoju roślinnym (bez laktozy)
2 godz. 50 min
Lody agrestowe
8 godz. 45 min
Chutney z czerwonej cebuli i jeżyn
6 godz. 50 min
Sól ziołowo-cytrynowa
1 godz.
Ślimaczki z pigwą i marcepanem
1 godz. 50 min
Konfitura z pieczonych buraków z pomarańczą
2 godz. 30 min
Napój cytrusowo-miętowy
10 min
Kwiaty czarnego bzu smażone w cieście
30 min
Bułeczki ze śliwkami i sosem śliwkowym
2 godz.
Egipska pasta z bobu i pomidorów (ful)
40 min
Zupa z pokrzyw
40 min
Lody jagodowe z jogurtem kokosowym
1 godz. 5 min