Pigwa pod kruszonką

Pigwa pod kruszonką

4.5 50 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
8 porcji

Składniki

Nadzienie z pigwy
  • pigw obranych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych na 3-4 cm kawałki (patrz wskazówka)
    700 g
  • cukru
    120 g
  • cynamonu, mielonego
    1 łyżeczka
  • ekstraktu z wanilii, naturalnego
    1 łyżeczka
Kruszonka
  • masła zimnego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
    120 g
  • mąki pszennej
    320 g
  • cukru
    100 g
  • jajko
    1
  • proszku do pieczenia
    1 ½ łyżeczki
  • soli
    1 szczypta

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 420.8 kcal / 1760.6 kJ
Białko 5.4 g
Tłuszcz 13.2 g
Węglowodany 72 g
Błonnik 2.9 g
Tłuszcz nasycony 8 g
Sód 101.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...