
Urządzenia i Akcesoria
Pełnoziarnisty wieniec wielkanocny z jajkami i łososiem
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
30 kawałków
Składniki
-
koperku, świeżego (ok. 20 g), tylko liście1 pęczek
-
czerwonej cebuli przekrojonej na pół100 g
-
mleka300 g
-
drożdży świeżych pokruszonych20 g
-
miodu15 g
-
mąki pszennej pełnoziarnistej plus dodatkowa ilość do oprószenia560 g
-
jajek w tym 4 schłodzone5
-
masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia50 g
-
soli2 łyżeczki
-
wody o temp. pokojowej400 g
-
żółtko roztrzepane, do posmarowania1
-
mieszanki młodych sałat (75-100 g)1 opakowanie
-
łososia wędzonego na gorąco (125-150 g), pokrojonego na kawałki1 opakowanie
-
sok z cytryny, świeżo wyciśnięty do skropienia
-
pieprz czarny, świeżo mielony do oprószenia
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
106.2 kcal /
444.3 kJ
Białko
5.1 g
Tłuszcz
3.3 g
Węglowodany
15.2 g
Błonnik
2.3 g
Tłuszcz nasycony
1.5 g
Sód
120.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NEWSLETTER 2024
33 Przepisy
Polska
Polska