
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g żurawiny, suszonej
- 270 g wody
- 120 g mąki pszennej pełnoziarnistej
- 40 g siemienia lnianego
- 30 g słonecznika łuskanego
- 20 g wiórków kokosowych
- 20 g oleju
- 1 łyżeczka soli
- ziarna sezamu, białego do posypania
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 86.3 kcal / 361.1 kJ
- Białko
- 1.7 g
- Tłuszcz
- 4.2 g
- Węglowodany
- 11.2 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.1 g
- Sód
- 147.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Śródziemnomorski chleb twarogowy na zakwasie
16 godz. 40 min
Ziołowa przyprawa do chleba
5 min
Rustykalna przyprawa do chleba
5 min
Wieniec orkiszowy
4 godz.
Pełnoziarniste wytrawne krakersy
3 godz.
Pasta z kaszy jaglanej i suszonych pomidorów
30 min
Bułki jogurtowe z suszonymi owocami
2 godz.
Chleb gryczany
1 godz. 35 min
Chrupkie pieczywo
40 min
Chlebki duńskie Bożeny Małek
1 godz. 40 min
Bułki maślane z ziarnami
2 godz.
Chleb z kaszą gryczaną
2 godz. 20 min