Urządzenia i Akcesoria
Ketchup z dojrzałych bananów
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
2 słoiki
Składniki
-
6 ziaren ziela angielskiego
-
4 ziarna pieprzu czarnego
-
½ łyżeczki suszonych płatków chili
-
30 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
-
½ łyżeczki kurkumy, mielonej
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
10 g oleju
-
400 g bananów, dojrzałych pokrojonych w plastry
-
100 g wody
-
40 - 50 g białego octu winnego
-
½ - 1 łyżeczka soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 słoik
Sód
884.8 mg
Białko
3.4 g
Kalorie
1322.5 kJ /
316.1 kcal
Tłuszcz
6 g
Błonnik
7.1 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Węglowodany
68.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Lody kokosowe
6 godz. 30 min
Wegański dip z „sera pleśniowego” z tofu
15 min
Japońska sałatka z surimi (TM6, TM7)
20 min
Ogórki w pikantnej zalewie (TM6, TM7)
3 godz. 30 min
Papryka po chorwacku (TM6, TM7)
35 min
Pasta kanapkowa z bobu
45 min
Sałatka zielonej bogini (green goddess, TM6)
20 min
Pikantny dżem chili
35 min
Jabłka w syropie (do ciast i deserów)
45 min
Konfitura z boczku i cebuli
25 min
Kąski serowo-brokułowe
55 min
Pizza z serem pleśniowym, gruszkami i orzechami włoskimi
3 godz. 35 min