
Urządzenia i Akcesoria
Ketchup z dojrzałych bananów
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
2 słoiki
Składniki
-
ziaren ziela angielskiego6
-
ziarna pieprzu czarnego4
-
suszonych płatków chili½ łyżeczki
-
cukru trzcinowego, nierafinowanego30 g
-
papryki słodkiej, mielonej1 łyżeczka
-
kurkumy, mielonej½ łyżeczki
-
cebuli przekrojonej na pół100 g
-
ząbki czosnku2
-
oleju10 g
-
bananów, dojrzałych pokrojonych w plastry400 g
-
wody100 g
-
białego octu winnego40 - 50 g
-
soli½ - 1 łyżeczka
Wartości odżywcze na 1 słoik
Kalorie
316.1 kcal /
1322.5 kJ
Białko
3.4 g
Tłuszcz
6 g
Węglowodany
68.1 g
Błonnik
7.1 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Sód
884.8 mg