Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g d'eau minérale
- 50 g de lait
- 8 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 100 g de farine T45, et un peu pour le plan de travail
- 100 g de farine T65
- 4 g de sel
- 30 g de sucre en poudre
- 10 g d'œuf
- 130 g de beurre de tourage
- 1 jaune d'œuf
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1241 kJ / 298 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 20 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Baguette tradition
15h 25min
Baguette viennoise
2 Std. 30 Min
Pain de mie moelleux
4 Std. 15 Min
Baguettes au levain
15h
Ciabatta italienne
3 Std. 40 Min
Pains au chocolat
16 Std. 10 Min
Pâte à pizza italienne
2h 5min
Petits beignets chocolat et noisettes
3u. 10min
Brioche feuilletée tressée
17 Std. 45 Min
Pains à burgers américains
3 Std. 15 Min
Tarte aux framboises
1 Std. 20 Min
Brioche Nanterre
4 Std. 15 Min