Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La ganache
- 3 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille)
- 160 g de chocolat blanc, détaillé en morceaux
- 160 g de lait
- 2 gousses de vanille (les graines seulement)
- 240 g de mascarpone
Les macarons
- 150 g de poudre d'amande
- 300 g de sucre glace
- 100 g de blancs d'œufs (4 blancs d'œufs env.)
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 868 kJ / 206.9 kcal
- Białko
- 3.5 g
- Węglowodany
- 21.6 g
- Tłuszcz
- 11.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.3 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 26.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fraisier
15h
Macarons chocolat-framboise
27h 45 min
Gros macarons à la menthe et à la framboise
5h 10min
Entremets chocolat, insert framboise
17 godz.
Macarons à la fraise
2 godz. 30 min
Religieuse au café
4 godz. 40 min
Macarons saveur mojito
26h 30min
Ganache fraise rhubarbe pour macarons
15min
Choux craquelins à la vanille
1h 15min
Macarons cacao, ganache au chocolat blanc
3 Std. 30 Min
Petits choux à la crème diplomate façon Dune blanche
2 Std. 45 Min
Macarons coco-chocolat blanc
5h 5min