Macarons à la vanille

Macarons à la vanille

3.7 72 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz.
20 pièces

Składniki

La ganache
  • feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille)
    3
  • de chocolat blanc détaillé en morceaux
    160 g
  • de lait
    160 g
  • gousses de vanille (les graines seulement)
    2
  • de mascarpone
    240 g
Les macarons
  • de poudre d'amande
    150 g
  • de sucre glace
    300 g
  • de blancs d'œufs (4 blancs d'œufs env.)
    100 g

Wartości odżywcze na 1 pièce

Kalorie 206.9 kcal / 868 kJ
Białko 3.5 g
Tłuszcz 11.8 g
Węglowodany 21.6 g
Błonnik 0.9 g
Tłuszcz nasycony 5.3 g
Sód 26.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...