Macarons à la vanille

Macarons à la vanille

3.8 87 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz.
20 pièces

Składniki

La ganache
  • 3 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille)
  • 160 g de chocolat blanc détaillé en morceaux
  • 160 g de lait
  • 2 gousses de vanille (les graines seulement)
  • 240 g de mascarpone
Les macarons
  • 150 g de poudre d'amande
  • 300 g de sucre glace
  • 100 g de blancs d'œufs (4 blancs d'œufs env.)

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 pièce

Sód 26.3 mg
Białko 3.5 g
Kalorie 868 kJ / 206.9 kcal
Tłuszcz 11.8 g
Błonnik 0.9 g
Tłuszcz nasycony 5.3 g
Węglowodany 21.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...