Feuilleté chantilly et fraise

Feuilleté chantilly et fraise

4.0 13 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 portions

Składniki

  • 200 g de beurre préalablement congelé en petits morceaux (1-2 cm)
  • 200 g de farine de blé et un peu pour le plan de travail
  • 90 g d'eau froide
  • ½ c. à café de sel
  • 100 g de sucre en poudre
  • 200 g d'eau
  • 600 g de fraises fraîches (dont 100 g de fraises émincées en lamelles pour la finition)
  • 1 jaune d'œuf battu
  • 30 g d'amandes effilées
  • 200 g de mascarpone
  • 40 g de sucre glace et un peu pour la finition
  • 400 g de crème liquide 30-40% m.g. très froide

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 522.3 mg
Białko 11.5 g
Kalorie 5155.3 kJ / 1232.2 kcal
Tłuszcz 95.5 g
Błonnik 3.9 g
Tłuszcz nasycony 58.5 g
Węglowodany 87.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...