Feuilleté chantilly et fraise

Feuilleté chantilly et fraise

3.7 10 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 portions

Składniki

  • de beurre préalablement congelé en petits morceaux (1-2 cm)
    200 g
  • de farine de blé et un peu pour le plan de travail
    200 g
  • d'eau froide
    90 g
  • de sel
    ½ c. à café
  • de sucre en poudre
    100 g
  • d'eau
    200 g
  • jaune d'œuf battu
    1
  • d'amandes effilées
    30 g
  • de mascarpone
    200 g
  • de sucre glace et un peu pour la finition
    40 g
  • de crème liquide 30-40% m.g. très froide
    400 g
  • de fraises fraîches émincées en lamelles pour la finition
    100 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 1232.2 kcal / 5155.3 kJ
Białko 11.5 g
Tłuszcz 95.5 g
Węglowodany 87.7 g
Błonnik 3.9 g
Tłuszcz nasycony 58.5 g
Sód 522.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...