Urządzenia i Akcesoria
Mini Paris-Brest
Przygotowanie 1 godz. 20 min
Czas całkowity 10 godz. 40 min
9 sztuk
Składniki
Krem cukierniczy
-
450 g mleka w temp. pokojowej
-
4 żółtka
-
30 g skrobi kukurydzianej30 g skrobi ziemniaczanej
-
25 g mąki pszennej
-
20 g cukru
-
15 g masła
-
2 łyżeczki cukru wanilinowego1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
Masa pralinowa
-
350 g orzechów laskowych w karmelu połamanych na kawałki (patrz wskazówka)
-
1 kostka masła (200 g), w temp. pokojowej, pokrojona na kawałki
Krążki ptysiowe
-
150 g wody
-
80 g masła pokrojonego na kawałki
-
1 szczypta soli
-
120 g mąki pszennej
-
4 jajka plus dodatkowo 1 jajko, roztrzepane, do posmarowania krążków ptysiowych
-
3 łyżki migdałów, w płatkach do posypania krążków ptysiowych
Wykończenie
-
cukier puder do oprószenia ciastek
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
158 mg
Białko
11 g
Kalorie
2699 kJ /
645 kcal
Tłuszcz
47 g
Błonnik
2.2 g
Tłuszcz nasycony
23 g
Węglowodany
44 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PRZEPISY Z HISTORIĄ
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Rolada tiramisu
4 godz.
Sernik gianduia
11 godz.
Białe trufle szampańskie
7 godz. 30 min
Ciasto karmelowe z owocami i sosem karmelowym
4 godz. 30 min
Ciasto czekoladowe z orzeszkami ziemnymi
6 godz.
Orzechy laskowe w karmelu
1 godz. 30 min
Wuzetka (W-Z)
9 godz. 20 min
Piernikowe makaroniki z kremem pomarańczowym
2 godz. 15 min
Szarlotka z jabłek i gruszek na orzechowym spodzie
1 godz. 45 min
Tort brownie z solonym sosem karmelowym i bitą śmietaną
3 godz. 50 min
Różowe pierogi z kozim serem i ziemniakami
1 godz. 30 min
Pierożki półfrancuskie z dżemem
2 godz. 50 min