
Urządzenia i Akcesoria
Mini Paris-Brest
Przygotowanie 1 godz. 20 min
Czas całkowity 10 godz. 40 min
9 sztuk
Składniki
Krem cukierniczy
-
mleka w temp. pokojowej450 g
-
żółtka4
-
skrobi ziemniaczanej30 g
-
mąki pszennej25 g
-
cukru20 g
-
masła15 g
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM1 łyżeczka
Masa pralinowa
-
orzechów laskowych w karmelu połamanych na kawałki (patrz wskazówka)350 g
-
masła (200 g), w temp. pokojowej, pokrojona na kawałki1 kostka
Krążki ptysiowe
-
wody150 g
-
masła pokrojonego na kawałki80 g
-
soli1 szczypta
-
mąki pszennej120 g
-
jajka plus dodatkowo 1 jajko, roztrzepane, do posmarowania krążków ptysiowych4
-
migdałów, w płatkach do posypania krążków ptysiowych3 łyżki
Wykończenie
-
cukier puder do oprószenia ciastek
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
645 kcal /
2699 kJ
Białko
11 g
Tłuszcz
47 g
Węglowodany
44 g
Błonnik
2.2 g
Tłuszcz nasycony
23 g
Sód
158 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PRZEPISY Z HISTORIĄ
12 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Świąteczna przystawka w kształcie choinki
1 godz.
Tort Mimoza z ananasem
3 godz. 30 min
Rösti (TM5)
40 min
Orzechy laskowe w karmelu
1 godz. 30 min
Drożdżowa choinka z białym makiem
1 godz. 50 min
Lukier
2 godz.
Faworki - róże
1 godz. 10 min
Fondue karmelowe z jabłkami i słonymi preclami
10 min
Szampański crème brûlée z biszkoptami
3 godz.
Spread czekoladowo-orzechowy
12 godz. 10 min
Tarta tatin
2 godz.
Cynamonowe ciastka na kubek
2 godz. 30 min