Mini Paris-Brest

Mini Paris-Brest

4.2 10 ocen
Przygotowanie 1 godz. 20 min
Czas całkowity 10 godz. 40 min
9 sztuk

Składniki

Krem cukierniczy
  • mleka w temp. pokojowej
    450 g
  • żółtka
    4
  • skrobi ziemniaczanej
    30 g
    30 g skrobi kukurydzianej
  • mąki pszennej
    25 g
  • cukru
    20 g
  • masła
    15 g
  • cukru waniliowego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    2 łyżeczki cukru wanilinowego
Masa pralinowa
  • orzechów laskowych w karmelu połamanych na kawałki (patrz wskazówka)
    350 g
  • masła (200 g), w temp. pokojowej, pokrojona na kawałki
    1 kostka
Krążki ptysiowe
  • wody
    150 g
  • masła pokrojonego na kawałki
    80 g
  • soli
    1 szczypta
  • mąki pszennej
    120 g
  • jajka plus dodatkowo 1 jajko, roztrzepane, do posmarowania krążków ptysiowych
    4
  • migdałów, w płatkach do posypania krążków ptysiowych
    3 łyżki
Wykończenie
  • cukier puder do oprószenia ciastek

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 645 kcal / 2699 kJ
Białko 11 g
Tłuszcz 47 g
Węglowodany 44 g
Błonnik 2.2 g
Tłuszcz nasycony 23 g
Sód 158 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...