Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 brins de persil frais, équeutés
- 2 gousses d'ail
- 1 brin de romarin frais, équeuté
- 1 échalote, coupée en deux
- 20 g d'huile de piment
- 400 g de pois chiches en conserve, rincés et égouttés
- 1 c. à café de sel
- 1 - 2 pincées de paprika doux
- 450 g d'eau
- 800 g de moules fraîches, préalablement nettoyées
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1548 kJ / 370 kcal
- Białko
- 31.5 g
- Węglowodany
- 33.3 g
- Tłuszcz
- 12.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Błonnik
- 7 g
- Sód
- 1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Minestrone d'hiver
1h 10 min
Soupe de poisson
20 min
Calamar à la coriandre et à l'ail
30 min
Nice cream à la banane et vanille
12 Std. 10 Min
Velouté de petits pois, salade, perles du japon et camembert
45 Min
Soupe hongroise aux champignons
30 min
Soupe aux tortellini
30 min
Beignets de crevettes et de patates douces
1j
Cabillaud à la sauce tomate
30 min
Glace à la violette
12 Std.
Soupe de fruits de mer irlandaise
45 Min
Bouillon aux patates douce, poireaux, piment d'Espelette et à l'ail
50 menit