Urządzenia i Akcesoria
Krem z dyni piżmowej z mleczkiem kokosowym
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
8 porcji
Składniki
-
150 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 ½ ząbka czosnku
-
20 - 25 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
40 g oleju kokosowego płynnego
-
1000 g dyni piżmowej pokrojonej w ok. 2 cm kostkę
-
530 g mleczka kokosowego
-
130 g wody
-
1 ⅓ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszonej1 ⅓ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
1 szczypta pieprzu cayenne, mielonego
-
1 ⅓ łyżeczki soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
403.2 mg
Białko
3.2 g
Kalorie
1008.8 kJ /
241.1 kcal
Tłuszcz
14.4 g
Błonnik
2.9 g
Tłuszcz nasycony
13.5 g
Węglowodany
20.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Zupa krem z ciecierzycy i kalafiora
45 min
Zupa krem z zielonych szparagów
30 min
Zupa krem z cukinii i mięty z młodym groszkiem
35 min
Zupa krem z dyni z gruszką
55 min
Zupa krem z batatów i marchewek
45 min
Zupa z batatów i cukinii z imbirem
25 min
Upiększająca zupa krem z batatów Laury Drost
35 min
Zupa z pieczonej dyni
50 min
Zupa krem z cukinii
25 min
Zupa z białych warzyw
45 min
Pikantna zupa dyniowa
25 min
Zupa dyniowo-marchewkowa
50 min