Urządzenia i Akcesoria
Penne w sosie serowo-śmietanowym
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
2 porcje
Składniki
-
30 g sera ementaler pokrojonego na kawałki
-
30 g cebuli przekrojonej na pół
-
½ - 1 ząbek czosnku
-
20 g oliwy z oliwek
-
230 g wody
-
100 g śmietany, 18% tłuszczu
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona½ łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
¼ łyżeczki soli
-
1 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
1 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
-
130 g makaronu, suchego, typu penne
-
75 g zielonego groszku, mrożonego częściowo rozmrożonego
-
50 g szynki gotowanej (opcjonalnie) pokrojonej w kostkę
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
348.8 mg
Białko
16.3 g
Kalorie
2186.9 kJ /
522.7 kcal
Tłuszcz
24.8 g
Błonnik
4.3 g
Tłuszcz nasycony
9.6 g
Węglowodany
58.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KULINARNE ABC
203 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Spaghetti carbonara (TM5, TM6)
40 min
Ryż z pomidorami
30 min
Makaron z sosem z trzech serów
15 min
Farfalle z mozzarellą i oliwkami
30 min
Makaron a'la carbonara
30 min
Makaron farfalle z sosem śmietanowym z wędzonym łososiem
25 min
Spaghetti z tuńczykiem (TM5, TM6)
40 min
Makaron z papryką i kozim serem
20 min
Tagliatelle z boczkiem, szynką i śmietaną
25 min
Makaron w sosie pomidorowym
30 min
Tagliatelle ze szpinakiem
30 min
Makaron z sosem pomidorowo-bazyliowym i szynką
40 min