Makaron z papryką i kozim serem
TM6 TM5

Makaron z papryką i kozim serem

4.1 (61 ocen)

Składniki

  • 30 g orzechów włoskich, łuskanych
  • 200 g czerwonej papryki, konserwowej, pieczonej, pokrojonej na kawałki
  • 100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 500 g wody
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ¼ łyżeczki chili, mielonego
  • 300 g makaronu, suchego, typu kolanka
  • 150 g sera koziego (twarogowego, typu roladka), pokruszonego
  • 1 łyżka miodu, płynnego (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
2498.5 kJ / 596.8 kcal
Białko
22 g
Węglowodany
66.8 g
Tłuszcz
28.8 g
Błonnik
3.3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy