Makaron z papryką i kozim serem

Makaron z papryką i kozim serem

4.1 67 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
4 porcje

Składniki

  • 30 g orzechów włoskich, łuskanych
  • 200 g czerwonej papryki, konserwowej, pieczonej pokrojonej na kawałki
  • 100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 500 g wody
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ¼ łyżeczki chili, mielonego
  • 300 g makaronu, suchego typu kolanka
  • 150 g sera koziego (twarogowego, typu roladka), pokruszonego
  • 1 łyżka miodu (opcjonalnie) płynnego

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Białko 22 g
Kalorie 2498.5 kJ / 596.8 kcal
Tłuszcz 28.8 g
Błonnik 3.3 g
Węglowodany 66.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...