Makaron z papryką i kozim serem

Makaron z papryką i kozim serem

4.1 65 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
4 porcje

Składniki

  • orzechów włoskich, łuskanych
    30 g
  • czerwonej papryki, konserwowej, pieczonej pokrojonej na kawałki
    200 g
  • śmietany, min. 30% tłuszczu
    100 g
  • wody
    500 g
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • soli
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • chili, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • makaronu, suchego typu kolanka
    300 g
  • sera koziego (twarogowego, typu roladka), pokruszonego
    150 g
  • miodu (opcjonalnie) płynnego
    1 łyżka

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 596.8 kcal / 2498.5 kJ
Białko 22 g
Tłuszcz 28.8 g
Węglowodany 66.8 g
Błonnik 3.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...