Urządzenia i Akcesoria
Makaron z papryką i kozim serem
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
4 porcje
Składniki
-
30 g orzechów włoskich, łuskanych
-
200 g czerwonej papryki, konserwowej, pieczonej pokrojonej na kawałki
-
100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
500 g wody
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
¼ łyżeczki chili, mielonego
-
300 g makaronu, suchego typu kolanka
-
150 g sera koziego (twarogowego, typu roladka), pokruszonego
-
1 łyżka miodu (opcjonalnie) płynnego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
22 g
Kalorie
2498.5 kJ /
596.8 kcal
Tłuszcz
28.8 g
Błonnik
3.3 g
Węglowodany
66.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SZYBKIE MAKARONY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Spaghetti z sosem szparagowym (TM5, TM6)
55 min
Makaron z pesto i suszonymi pomidorami
20 min
Makaron z jarmużem i szynką
35 min
Tagliatelle z pesto z bobu
30 min
Farfalle z mozzarellą i oliwkami
30 min
Tagliatelle z duszonymi grzybami
1 godz.
Makaron z kiełbasą chorizo i serem
20 min
Gnocchi w sosie pomidorowym
35 min
Penne w sosie serowo-śmietanowym
25 min
Makaron z brokułem w sosie z gorgonzoli
45 min
Makaron z sosem pomidorowo-bazyliowym i szynką
40 min
Makaron w sosie pomidorowym
30 min