
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g orzechów włoskich, łuskanych
- 200 g czerwonej papryki, konserwowej, pieczonej, pokrojonej na kawałki
- 100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 500 g wody
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- ¼ łyżeczki chili, mielonego
- 300 g makaronu, suchego, typu kolanka
- 150 g sera koziego (twarogowego, typu roladka), pokruszonego
- 1 łyżka miodu, płynnego (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2498.5 kJ / 596.8 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 66.8 g
- Tłuszcz
- 28.8 g
- Błonnik
- 3.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Penne w sosie serowo-śmietanowym
25min
Makaron z sosem z trzech serów
15 min
Szybkie zapiekane gnocchi z sosem pomidorowym
30min
Zapiekanka makaronowa z warzywami
1 Std.
Warzywna zapiekanka z kaszą bulgur
1h 35min
Wegetariański chowder z kukurydzą
30min
Makaron z jarmużem i szynką
35min
Pomidory faszerowane makaronem z mozzarellą
1h 5min
Makaron z brokułem w sosie z gorgonzoli
45min
Farfalle z mozzarellą i oliwkami
30min
Makaron po liguryjsku
45min
Makaron penne zapiekany z purée kalafiorowym
1 Std. 20 Min