Lasagne alla pecoraia

Lasagne alla pecoraia

4.9 7 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
8 porzioni

Składniki

  • di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
    150 g
  • di cipolla a pezzi
    50 g
  • di sedano a pezzi
    80 g
  • di carota pelata e a pezzi
    80 g
  • di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
    1 rametto
  • di basilico fresco, le foglie lavate ed asciugate
    1 rametto
  • di carne trita di maiale
    200 g
  • di carne trita di vitello
    200 g
  • di olio extravergine di oliva
    40 g
  • di vino rosso
    80 g
  • di passata di pomodoro
    400 g
  • di sale
    1 cucchiaino
  • di pasta secca tipo lasagne
    400 g
  • di ricotta di pecora
    350 g
  • di mozzarella a fettine
    300 g
  • di salame tipo soppressata, a fette sottilissime
    150 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 617.4 kcal / 2582.9 kJ
Białko 40.4 g
Tłuszcz 32.2 g
Węglowodany 44.2 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 15.1 g
Sód 904.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...