Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g di cipolla bianca
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 150 g di salsiccia di maiale a pezzetti
- 100 g di funghi porcini freschi a fettine
- 1 galletto disossato pronto per la farcitura (1 kg circa)
- 20 g di burro fuso
- 1 cucchiaino di sale + q.b.
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
- 400 g di patate, pelate e a tocchetti
- 1 pizzico di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2555 kJ / 610.8 kcal
- Białko
- 57.5 g
- Węglowodany
- 18.9 g
- Tłuszcz
- 34.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.4 g
- Błonnik
- 2.4 g
- Sód
- 1099.8 mg
Alternatywne przepisy
Cosce di pollo stufate al vino bianco e verdure
1h
Spezzatino di vitello alle mandorle e pinoli
1h
Rosa di Parma
1j 10 menit
Ziti al forno ragù e speck
1h
Scarcedda lucana
2óra
Polpettone spinaci e pancetta
1 godz. 30 min
Sfogliatine salate pere e caprino
1 godz. 30 min
Carpaccio di ravanelli con filetti di merluzzo
30 min.
Crumble di panettone con crema al mascarpone e miele
20p
Filetto di manzo con peperonata
40 min
Coppa di maiale al forno con mele e composta di cipolle
2óra
Arrosto con contorno di castagne e patate
2óra