Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Baguette
- 220 g di acqua + q.b.
- 7 - 8 g di lievito di birra fresco, sbriciolato
- 350 g di farina manitoba + q.b.
- 5 g di sale
Ripieno
- 30 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi
- 25 g di cipolla bianca
- 10 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 100 g di pancetta, dolce o affumicata, a cubetti
- 4 uova
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 50 g di Emmental a cubetti (vedere varianti)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1519.7 kJ / 363.2 kcal
- Białko
- 18.3 g
- Węglowodany
- 45.8 g
- Tłuszcz
- 11.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.4 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 855.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Polpette di ricotta al sugo
50 dk
Frittelle di patate aromatiche
45 dk
Tagliata di pollo in salsa BBQ
4sa
Focaccia croccante stracchino e squacquerone
2h
Follia ai tre cioccolati
6h
Manzo Tri-Tip speziato con crema di spinaci
3h
Monte Cristo sandwich
4h 30min
Polpettone del Ringraziamento
1 godz. 30 min
Rustici alla carbonara
1 godz. 30 min
Bocconcini di sfoglia salsiccia e peperoni
2h
Torta di riso cacio e pepe
1 godz. 30 min
Frittata di linguine
35 dk