Merluzzo in crosta di erbe con riso e salsa al limone

Merluzzo in crosta di erbe con riso e salsa al limone

3.3 4 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porzioni

Składniki

Burro alle erbe
  • 4 rametti di aneto fresco le foglioline lavate e asciugate
  • 4 rametti di coriandolo fresco le foglioline lavate e asciugate
  • 4 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
  • 50 g di pangrattato
  • 60 g di burro a pezzi
Riso e merluzzo
  • 1000 g di acqua
  • 1 cucchiaino di sale
  • 250 g di riso basmati
  • 250 g di spinaci freschi
  • 600 g di filetti di merluzzo (circa 4 pezzi)
Salsa al limone
  • 1 limone preferibilmente biologico
  • 150 g di panna (min. 30% di grassi)
  • ½ cucchiaino di amido di mais (maizena)
  • 1 pizzico di sale
  • 2 pizzichi di pepe bianco macinato

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 800 mg
Białko 36 g
Kalorie 2624 kJ / 627 kcal
Tłuszcz 26 g
Błonnik 3.5 g
Tłuszcz nasycony 15 g
Węglowodany 61 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...