Pollo ripieno alle mandorle

Pollo ripieno alle mandorle

4.3 3 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
6 porzioni

Składniki

Ripieno
  • 70 g di olio extravergine di oliva
  • 50 g di granella di mandorle
  • 300 g di carne trita di maiale
  • ½ cucchiaino di cannella in polvere
  • ½ cucchiaino di noce moscata in polvere
  • 1 cucchiaino di sale
  • 2 pizzichi di pepe nero macinato
  • 50 g di uvetta sultanina
  • 50 g di prugne secche denocciolate
  • 5 cucchiai di pangrattato
  • 2 uova sbattute
Pollo
  • ½ cucchiaino di sale
  • 2 pizzichi di pepe nero macinato
  • 1 pollo intero e pulito (circa 2 kg)
Salsa
  • 300 g di cipolle in quarti
  • 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
  • 70 g di burro a tocchetti
  • 70 g di brandy
  • 180 g di vino bianco
  • 310 g di acqua
  • 2 pizzichi di pepe nero macinato
  • 1 ½ cucchiaino di sale grosso

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 1941.5 mg
Białko 84 g
Kalorie 6605.4 kJ / 1578.7 kcal
Tłuszcz 115.2 g
Błonnik 4.7 g
Tłuszcz nasycony 34.8 g
Węglowodany 33.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...