Pollo ripieno alle mandorle

Pollo ripieno alle mandorle

4.3 3 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
6 porzioni

Składniki

Ripieno
  • di olio extravergine di oliva
    70 g
  • di granella di mandorle
    50 g
  • di carne trita di maiale
    300 g
  • di cannella in polvere
    ½ cucchiaino
  • di noce moscata in polvere
    ½ cucchiaino
  • di sale
    1 cucchiaino
  • di pepe nero macinato
    2 pizzichi
  • di uvetta sultanina
    50 g
  • di prugne secche denocciolate
    50 g
  • di pangrattato
    5 cucchiai
  • uova sbattute
    2
Pollo
  • di sale
    ½ cucchiaino
  • di pepe nero macinato
    2 pizzichi
  • pollo intero e pulito (circa 2 kg)
    1
Salsa
  • di cipolle in quarti
    300 g
  • di olio extravergine di oliva + q.b.
    30 g
  • di burro a tocchetti
    70 g
  • di brandy
    70 g
  • di vino bianco
    180 g
  • di acqua
    310 g
  • di pepe nero macinato
    2 pizzichi
  • di sale grosso
    1 ½ cucchiaino

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 1578.7 kcal / 6605.4 kJ
Białko 84 g
Tłuszcz 115.2 g
Węglowodany 33.1 g
Błonnik 4.7 g
Tłuszcz nasycony 34.8 g
Sód 1941.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...