Tacchino cremoso con funghi a Cottura Lenta

Tacchino cremoso con funghi a Cottura Lenta

4.3 13 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 4 godz.
6 porzioni

Składniki

  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 200 g di cipolla dorata a fette
  • 150 g di carota pelata e a rondelle (1 cm)
  • 50 g di gambo di sedano a pezzi (0.5 cm)
  • 50 g di vino bianco
  • 10 g di senape di Digione
  • 11 g di sale
  • 3 g di pepe nero macinato
  • 750 g di brodo di pollo (vedere consigli)
  • 2 - 3 rametti di timo fresco le foglioline lavate
  • 800 g di bocconcini di tacchino (4 cm)
  • 150 g di speck a cubetti
  • 250 g di funghi freschi in quarti
  • 200 g di panna (min. 30% di grassi)
  • 20 g di amido di mais (maizena)
  • 8 g di senape in grani grossi
  • 1 cucchiaio di prezzemolo fresco (opcjonalnie) tritato

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 980 mg
Białko 37 g
Kalorie 2404 kJ / 574 kcal
Tłuszcz 44 g
Błonnik 2.5 g
Tłuszcz nasycony 17 g
Węglowodany 6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...