Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g di cozze fresche pulite
- 250 g di vongole, fresche e pulite
- 200 g di gamberetti sgusciati
- 200 g di calamari freschi, tagliati a striscioline
- ½ peperone giallo, pulito e a tocchetti
- ½ peperone rosso, pulito e a tocchetti
- 200 g di piselli surgelati
- 5 - 6 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 spicchio di aglio
-
½
peperoncino piccante fresco, senza semi
lub 1 pezzettino di peperoncino secco piccante - 40 g di olio extravergine di oliva
- 1 pizzico di origano secco
- 100 g di polpa di pomodoro a pezzi
- 800 g di acqua
- 1 dado per brodo vegetale
- 200 g di bulgur
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2000.5 kJ / 478.3 kcal
- Białko
- 37 g
- Węglowodany
- 50.1 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.5 g
- Błonnik
- 14.2 g
- Sód
- 428 mg
Alternatywne przepisy
Coniglio con patate e peperoni
1j
Ragù di carne (Bimby Friend)
1 Std. 40 Min
Gamberoni in guazzetto
40 min
Ravioli ai carciofi con sugo di gamberi
2j
Panzanella ai frutti di mare e gamberi
40 min
Cozze piccanti con ceci e pomodorini
35 Min
Tartine con gelatina
Brak ocen
Tagliatelle ai funghi (senza glutine)
1j 30 menit
Spaghetti al nero con ragù di seppie
50 menit
Pasta ai frutti di mare (Bimby Friend)
35 Min
Paccheri con pomodorini, vongole e calamari
40 min
Spaghetti alle vongole
4 Std. 40 Min