Risotto viola al radicchio e scamorza

Risotto viola al radicchio e scamorza

4.7 25 rating
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 35 min
2 porzioni

Składniki

  • 30 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
  • 60 g di scamorza affumicata a pezzi (2-3 cm)
  • 1 pizzico di pepe bianco macinato
  • 15 g di scalogno a metà
  • 75 g radicchio rosso a listarelle sottili
  • 20 g di olio extravergine di oliva
  • 160 g di riso Carnaroli (cottura 17 minuti)
  • 50 g di vino rosso
  • 400 g di acqua
  • ½ dado per brodo vegetale
  • 15 g di burro freddo a pezzi

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 18.5 g
Kalorie 2318 kJ / 554 kcal
Tłuszcz 26 g
Błonnik 2 g
Węglowodany 65.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...