Risotto mele e radicchio rosso

Risotto mele e radicchio rosso

4.0 108 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porzioni

Składniki

  • 20 g di nocciole sgusciate e tostate
  • 30 g di scalogno
  • 30 g olio extravergine di oliva + 2 cucchiai
  • 200 g di radicchio rosso di Verona a listarelle
  • 320 g di riso Carnaroli (cottura 18 minuti)
  • 120 g di vino rosso
  • 800 g di acqua
  • 1 dado per brodo vegetale
  • 1 cucchiaino di sale
  • 1 rametto di rosmarino fresco intero
  • 250 g di mele
  • 1 pizzico di pepe bianco macinato

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 6.9 g
Kalorie 1753 kJ / 419 kcal
Tłuszcz 8.6 g
Błonnik 3.7 g
Węglowodany 72.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...