Risotto alle mele verdi e crema di pecorino

Risotto alle mele verdi e crema di pecorino

4.6 172 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 porzioni

Składniki

Crema di pecorino
  • 100 g di pecorino stagionato o semistagionato a pezzi (3 cm)
  • 200 g di panna (min. 30% di grassi)
  • 1 pizzico di pepe bianco macinato
Risotto
  • 1 scalogno a metà
  • 30 g olio extravergine di oliva
  • 200 g di mele verdi con la buccia e a dadini
  • 320 g di riso Arborio (cottura 15 min.)
  • 100 g di vino bianco secco
  • 700 g brodo di carne
    700 g di acqua bollente, + 1 cucchiaino colmo di dado per brodo di carne fatto in casa
  • 1 pizzico di sale + q.b.
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 20 g di burro a pezzi

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 13.3 g
Kalorie 2828 kJ / 676 kcal
Tłuszcz 37.6 g
Węglowodany 71.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...