Risotto al radicchio rosso di Verona

Risotto al radicchio rosso di Verona

4.5 464 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porzioni

Składniki

  • 30 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi
  • 40 g di scalogno in quarti
  • 200 g di radicchio rosso di Verona le foglie lavate e asciugate + q.b.
  • 40 g di olio extravergine di oliva
  • 320 g di riso Carnaroli
  • 150 g di vino rosso tipo Valpolicella
  • 800 g di brodo vegetale caldo
  • 1 pizzico di sale
  • 10 g di burro

Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 9.3 g
Kalorie 882 kJ / 441 kcal
Tłuszcz 15.4 g
Błonnik 2.4 g
Węglowodany 66.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...