Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di porri a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 80 g di latte
- 320 g di riso per risotto (Carnaroli, Arborio o Parboiled cottura 14 minuti)
- 50 g di vino bianco
- 700 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- 100 g di salmone affumicato a listarelle
- 20 g di burro
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1812 kJ / 433 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 68 g
- Tłuszcz
- 14 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto viola al radicchio e scamorza
35 dk
Risotto pere e Gorgonzola
40 dk
Risotto ai porri e burrata
35 dk
Risotto al salmone affumicato
30 Min
Risotto ai peperoni e tonno
40 dk
Risotto radicchio, speck e taleggio
35 dk
Risotto affumicato
35 dk
Risotto salmone e finocchio
35 dk
Risotto brie e asparagi
30 Min
Risotto ai peperoni e curry
40 dk
Risotto bianco con porri e mela
30 Min
Risotto alla birra
35 dk