Risotto zucchine e cipollotti profumati al limone

Risotto zucchine e cipollotti profumati al limone

3.9 39 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
2 porzioni

Składniki

  • ½ limone, preferibilmente biologico il succo e la scorza senza la parte bianca
  • 30 g di cipollotti bianchi a pezzi
  • 100 g zucchine a pezzi (1-2 cm)
  • 15 g di olio extravergine di oliva + q.b.
  • 180 g di riso Carnaroli (cottura 18 minuti)
  • 450 g di brodo vegetale
    450 g di acqua, + ½ dado per brodo vegetale
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di pepe macinato
  • 1 ½ - 2 cucchiai di Parmigiano Reggiano grattugiato (opcjonalnie) a piacere

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 10.7 g
Kalorie 1858 kJ / 444 kcal
Tłuszcz 14.1 g
Błonnik 1.8 g
Węglowodany 73.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...