Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di scalogno a pezzi
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 1 radicchio di Treviso, pulito e a listarelle
- 400 g di riso integrale (cottura 20 minuti)
- 100 g di vino bianco
- 900 g di brodo vegetale
- 1 cucchiaino di sale + q.b.
- 15 gherigli di noci spezzettati
- 2 pere Abate o Williams
- 30 g di Taleggio a pezzi
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1711 kJ / 409 kcal
- Białko
- 7.8 g
- Węglowodany
- 61.8 g
- Tłuszcz
- 16.3 g
- Błonnik
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto zucchine e menta
40min
Risotto alla melagrana e coppa
35min
Risotto mele e radicchio rosso
40min
Riso venere con radicchio rosso e pollo
3 Std. 30 Min
Risotto asparagi e fragole
35min
Risotto zucchine e cipollotti profumati al limone
40min
Risotto con mele e funghi
40min
Risotto viola al radicchio e scamorza
35min
Orzotto al radicchio rosso
40min
Risotto radicchio e gamberi
1 godz. 20 min
Risotto al radicchio rosso di Verona
40min
Risotto finocchi e zafferano
30 min