Risotto integrale al radicchio, pere e noci

Risotto integrale al radicchio, pere e noci

3.8 33 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
6 porzioni

Składniki

  • 30 g di scalogno a pezzi
  • 40 g olio extravergine di oliva
  • 1 radicchio di Treviso pulito e a listarelle
  • 400 g di riso integrale (cottura 20 minuti)
  • 100 g di vino bianco
  • 900 g di brodo vegetale
  • 1 cucchiaino di sale + q.b.
  • 15 gherigli di noci spezzettati
  • 2 pere Abate o Williams
  • 30 g di Taleggio a pezzi

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 7.8 g
Kalorie 1711 kJ / 409 kcal
Tłuszcz 16.3 g
Błonnik 6 g
Węglowodany 61.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...