Risotto zucca e porcini

Risotto zucca e porcini

2.0 161 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 porzioni

Składniki

  • 60 g di scalogno a pezzi
  • 1 spicchio di aglio senza anima
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 140 g di funghi porcini freschi puliti e a pezzi
  • 50 g di vino bianco
  • 300 g di riso Carnaroli (cottura 15 minuti)
  • 720 - 750 g di acqua
  • 5 g di funghi secchi ammollati in acqua tiepida per 20 minuti e strizzati
  • 1 cucchiaino colmo di dado per brodo vegetale fatto in casa
  • 100 g di zucca cotta e a cubetti
  • 50 g di burro freddo a pezzi

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 15 mg
Białko 6.8 g
Kalorie 1949.8 kJ / 466 kcal
Tłuszcz 18.1 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 7.8 g
Węglowodany 66.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...