Gaufres, sauce au chocolat

Gaufres, sauce au chocolat

4.1 11 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
10 portions

Składniki

  • de farine de blé
    250 g
  • de levure chimique
    5 g
  • de sucre en poudre
    30 g
  • œufs
    2
  • de lait entier
    360 g
  • de beurre coupé en morceaux et un peu pour le gaufrier
    40 g
  • de sel
    1 pincée
  • de chocolat noir 70% de cacao en morceaux
    200 g
  • de crème liquide 30-40% m.g.
    150 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 379.2 kcal / 1586.4 kJ
Białko 6.8 g
Tłuszcz 25.7 g
Węglowodany 30.6 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 15 g
Sód 104.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...