Gaufres, sauce au chocolat

Gaufres, sauce au chocolat

4.3 14 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
10 portions

Składniki

  • 250 g de farine de blé
  • 5 g de levure chimique
  • 30 g de sucre en poudre
  • 2 œufs
  • 360 g de lait entier
  • 40 g de beurre coupé en morceaux et un peu pour le gaufrier
  • 1 pincée de sel
  • 200 g de chocolat noir 70% de cacao en morceaux
  • 150 g de crème liquide 30-40% m.g.

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 104.4 mg
Białko 6.8 g
Kalorie 1586.4 kJ / 379.2 kcal
Tłuszcz 25.7 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 15 g
Węglowodany 30.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...