Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 片 圓形豆腐皮
- 2 大匙 低筋麵粉
- 30 克 水
- 5 克 薑
- 50 克 荸薺
- 300 克 蝦仁
- ½ 茶匙 鹽
- 1 茶匙 細白砂糖
- 1 小撮 白胡椒粉
- 1 大匙 馬鈴薯粉 (日本太白粉)
- 20 克 蔥, 切蔥花
- 2 茶匙 香油
- Wartości odżywcze
- na 1 個
- Kalorie
- 370 kJ / 88 kcal
- Białko
- 7.9 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 2.4 g
- Błonnik
- 0.4 g