蓮藕香菇蒸肉餅

蓮藕香菇蒸肉餅

4.5 2 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 人份

Składniki

  • 蓮藕 ,去皮切厚片
    200 克
  • 豬絞肉 ,粗
    300 克
  • 10 克
  • 米酒
    1 茶匙
  • 醬油
    2 茶匙
  • ½ 茶匙
  • ½ 茶匙
  • 白胡椒粉
    1 小撮
  • 乾香菇 ,厚肉,泡水置軟後切丁(詳見要訣)
    3 朵
  • 500 克
  • ,切蔥花

Wartości odżywcze na 1 人份

Kalorie 268.3 kcal / 1122.5 kJ
Białko 14.5 g
Tłuszcz 18.5 g
Węglowodany 11.2 g
Błonnik 2.8 g
Tłuszcz nasycony 6.3 g
Sód 502.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...