蒲瓜鮮蝦粉絲煲

蒲瓜鮮蝦粉絲煲

5.0 3 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
4 人份

Składniki

  • 蝦米 洗淨,泡水
    15 克
  • 冬粉 ,(約1把),泡水,用剪刀剪短
    30 克
  • 蒜頭
    10 克
  • 20 克
  • 蒲瓜 ,削皮,去除瓜囊,切片
    600 克
  • 1 茶匙
  • 白胡椒粉 ,依個人口味調整
    ¼ - ½ 茶匙
  • ¼ 茶匙
  • 香油
    ¼ 茶匙
  • 150 克
  • 去殼蝦仁
    150 克

Wartości odżywcze na 1 人份

Kalorie 142 kcal / 594.2 kJ
Białko 8.2 g
Tłuszcz 6 g
Węglowodany 12.1 g
Błonnik 3.9 g
Tłuszcz nasycony 0.9 g
Sód 1292.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...