
Urządzenia i Akcesoria
蒲瓜鮮蝦粉絲煲
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
4 人份
Składniki
-
蝦米 洗淨,泡水15 克
-
冬粉 ,(約1把),泡水,用剪刀剪短30 克
-
蒜頭10 克
-
油20 克
-
蒲瓜 ,削皮,去除瓜囊,切片600 克
-
鹽1 茶匙
-
白胡椒粉 ,依個人口味調整¼ - ½ 茶匙
-
糖¼ 茶匙
-
香油¼ 茶匙
-
水150 克
-
去殼蝦仁150 克
Wartości odżywcze na 1 人份
Kalorie
142 kcal /
594.2 kJ
Białko
8.2 g
Tłuszcz
6 g
Węglowodany
12.1 g
Błonnik
3.9 g
Tłuszcz nasycony
0.9 g
Sód
1292.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

涼夏瓜果報到
10 Przepisów
Tajwan
Tajwan