Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 克 蝦米 洗淨,泡水
- 30 克 冬粉 ,(約1把),泡水,用剪刀剪短
- 10 克 蒜頭
- 20 克 油
- 600 克 蒲瓜 ,削皮,去除瓜囊,切片
- 1 茶匙 鹽
- ¼ - ½ 茶匙 白胡椒粉 ,依個人口味調整
- ¼ 茶匙 糖
- ¼ 茶匙 香油
- 150 克 水
- 150 克 去殼蝦仁
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 594.2 kJ / 142 kcal
- Białko
- 8.2 g
- Węglowodany
- 12.1 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.9 g
- Błonnik
- 3.9 g
- Sód
- 1292.6 mg