Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
椰汁糕
- 200 克 椰漿
- 140 克 全脂牛奶
- 85 克 水
- 50 克 細砂糖
- 20 克 吉利丁粉 (約2大匙)
桂花糕
- 1300 克 水
- 20 克 乾桂花
- 250 克 冰糖粉
- 60 克 吉利丁粉
- 少許 乾桂花 ,裝飾用
- Wartości odżywcze
- na 1 個
- Kalorie
- 278 kJ / 66.5 kcal
- Białko
- 0.3 g
- Węglowodany
- 12.3 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.7 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 4.1 mg