鮮蝦溏心蛋中華冷麵
TM6 TM5

鮮蝦溏心蛋中華冷麵

5.0 (1 ocena)

Składniki

溏心蛋

  • 40 克 糖
  • 1890 克 水
  • 90 克 清酒
  • 45 克 醬油
  • 45 克 味醂
  • 4 顆 蛋
  • 冰水

中華冷麵醬

  • 6 克 薑
  • 40 克 白醋
  • 50 克 醬油
  • 15 克 糖
  • 1 大匙 水
  • 1 茶匙 熟白芝麻
  • 1 茶匙 白芝麻油
  • ½ 茶匙 辣油

配料和組裝

  • 130 克 蝦仁 ,剖背,清除腸泥
  • ½ 茶匙 白芝麻油
  • ½ 茶匙 鹽
  • ¼ 茶匙 糖
  • 1 大匙 乾海帶芽
  • 1500 克 水
  • 250 克 新鮮拉麵麵條 ,日式拉麵
  • 玉米 ,適量
  • 80 克 小黃瓜 ,切絲
  • 80 克 番茄 ,切片

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
2521.8 kJ / 603.3 kcal
Białko
27.8 g
Węglowodany
108 g
Tłuszcz
6.6 g
Tłuszcz nasycony
287 g
Błonnik
3.9 g
Sód
2376.4 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy