鮮蝦溏心蛋中華冷麵

鮮蝦溏心蛋中華冷麵

4.5 2 oceny
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 9 godz. 30 min
2 人份

Składniki

溏心蛋
  • 40 克
  • 1890 克
  • 清酒
    90 克
  • 醬油
    45 克
  • 味醂
    45 克
  • 4 顆
  • 冰水
中華冷麵醬
  • 6 克
  • 白醋
    40 克
  • 醬油
    50 克
  • 15 克
  • 1 大匙
  • 熟白芝麻
    1 茶匙
  • 白芝麻油
    1 茶匙
  • 辣油
    ½ 茶匙
配料和組裝
  • 蝦仁 ,剖背,清除腸泥
    130 克
  • 白芝麻油
    ½ 茶匙
  • ½ 茶匙
  • ¼ 茶匙
  • 乾海帶芽
    1 大匙
  • 1500 克
  • 新鮮拉麵麵條 ,日式拉麵
    250 克
  • 玉米 ,適量
  • 小黃瓜 ,切絲
    80 克
  • 番茄 ,切片
    80 克

Wartości odżywcze na 1 人份

Kalorie 603.3 kcal / 2521.8 kJ
Białko 27.8 g
Tłuszcz 6.6 g
Węglowodany 108 g
Błonnik 3.9 g
Tłuszcz nasycony 287 g
Sód 2376.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...