港式叉燒肉

港式叉燒肉

4.4 23 oceny
Przygotowanie 72 godz.
Czas całkowity 72 godz. 30 min
600 克

Składniki

  • 蠔油
    30 克
  • 醬油
    30 克
  • 米酒
    30 克
  • 蜂蜜 多備一些刷肉用
    50 克
  • 香油
    1 大匙
  • 切段
    1 根
  • 2 - 3 片
  • 蒜頭 切片
    2 粒
  • ½ 茶匙
  • 五香粉
    ½ 茶匙
  • 豆腐乳 (紅麴豆腐乳)
    10 克
  • 梅花肉 (約2塊,厚度約2公分)
    600 克

Wartości odżywcze na 100 克

Kalorie 317.5 kcal / 1328.2 kJ
Białko 18.4 g
Tłuszcz 20.7 g
Węglowodany 12.9 g
Błonnik 0.6 g
Tłuszcz nasycony 6.6 g
Sód 722.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...