港式叉燒肉
TM6 TM5

港式叉燒肉

4.4 (23 oceny)

Składniki

  • 30 克 蠔油
  • 30 克 醬油
  • 30 克 米酒
  • 50 克 蜂蜜, 多備一些刷肉用
  • 1 大匙 香油
  • 1 根 蔥, 切段
  • 2 - 3 片 薑
  • 2 粒 蒜頭, 切片
  • ½ 茶匙 鹽
  • ½ 茶匙 五香粉
  • 10 克 豆腐乳 (紅麴豆腐乳)
  • 600 克 梅花肉 (約2塊,厚度約2公分)

Wartości odżywcze
na 100 克
Kalorie
1328.2 kJ / 317.5 kcal
Białko
18.4 g
Węglowodany
12.9 g
Tłuszcz
20.7 g
Tłuszcz nasycony
6.6 g
Błonnik
0.6 g
Sód
722.2 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy