Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 克 蠔油
- 30 克 醬油
- 30 克 米酒
- 50 克 蜂蜜, 多備一些刷肉用
- 1 大匙 香油
- 1 根 蔥, 切段
- 2 - 3 片 薑
- 2 粒 蒜頭, 切片
- ½ 茶匙 鹽
- ½ 茶匙 五香粉
- 10 克 豆腐乳 (紅麴豆腐乳)
- 600 克 梅花肉 (約2塊,厚度約2公分)
- Wartości odżywcze
- na 100 克
- Kalorie
- 1328.2 kJ / 317.5 kcal
- Białko
- 18.4 g
- Węglowodany
- 12.9 g
- Tłuszcz
- 20.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.6 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 722.2 mg