Urządzenia i Akcesoria
Zupa ziemniaczana
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
2 porcje
Składniki
-
400 g wody
-
½ łyżeczki soli
-
40 g marchewki pokrojonej na 1 cm kawałki
-
100 g selera naciowego pokrojonego na 1 cm kawałki
-
200 g ziemniaków pokrojonych na 1 cm kawałki
-
75 g pora pokrojonego w 5 mm plastry
-
25 g cebuli przekrojonej na pół
-
15 g masła
-
½ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszonej½ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
65 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
672.7 mg
Białko
4 g
Kalorie
1129.7 kJ /
270 kcal
Tłuszcz
16.5 g
Błonnik
4.6 g
Tłuszcz nasycony
10.1 g
Węglowodany
28.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
POŻYWNE ZUPY
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zupa kalafiorowo-ziemniaczana z kabanosami
40min
Kapuśniak z młodej kapusty
40min
Zupa koperkowa
45min
Prosta i uniwersalna zupa z kawałkami warzyw
50min
Zupa z kiszonych ogórków
45min
Kartoflanka
55min
Krupnik
40min
Zupa pomidorowa z ryżem i kurczakiem
40min
Zupa ogórkowa
30min
Kapuśniak
50min
Barszcz czerwony zabielany
45min
Zupa pomidorowa spod Szrenicy
30min