
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 50 g oliwy z oliwek
- 800 g warzyw, mieszanych, np. cukinii, marchewki, selera, pora, pokrojonych na kawałki
- 1600 g wody
-
2
łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone - 2 łyżeczki soli
- 800 g warzyw, mieszanych (np. cukinii, marchewki, selera, pora), pokrojonych na kawałki
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 479 kJ / 114 kcal
- Białko
- 3.3 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 4.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.7 g
- Błonnik
- 4.1 g
- Sód
- 293.6 mg
Alternatywne przepisy
Zupa jarzynowa z makaronem
45min
Zupa z pomidorów i cukinii
55 Min
Wiosenna zupa jarzynowa z miętowo-pietruszkowym pesto
35min
Zupa krem z pomidorów
40min
Zupa krem z warzyw, kurczak na parze, warzywne tagliatelle i sos musztardowy
45min
Zupa krem z papryki i suszonych pomidorów z gremolatą; Szybka focaccia
50min
Warzywna zupa krem; Warzywa z kurczakiem, ryżem i sosem musztardowym; Lemoniada; Jabłka pod kruszonką
1h 10min
Zupa krem z marchewki i imbiru; Pulpety rybne z warzywnym ryżem i sosem pomidorowym
1h 5min
Zupa krem z brokułu z grzankami
45min
Dwukolorowa zupa-krem z białych i zielonych warzyw
55 Min
Zupa dyniowa z ravioli
35min
Imbirowy krem z dyni piżmowej
40min