
Urządzenia i Akcesoria
Warzywna zupa krem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
12 porcji
Składniki
-
cebuli pokrojonej w ćwiartki250 g
-
oliwy z oliwek50 g
-
warzyw, mieszanych np. cukinii, marchewki, selera, pora, pokrojonych na kawałki800 g
-
wody1600 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM2 łyżeczki
-
soli2 łyżeczki
-
warzyw, mieszanych (np. cukinii, marchewki, selera, pora), pokrojonych na kawałki800 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
114 kcal /
479 kJ
Białko
3.3 g
Tłuszcz
4.6 g
Węglowodany
15 g
Błonnik
4.1 g
Tłuszcz nasycony
0.7 g
Sód
293.6 mg