Naleśniki zapiekane z kurkami i ricottą

Naleśniki zapiekane z kurkami i ricottą

4.4 466 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
10 sztuk

Składniki

  • mleka
    250 g
  • wody
    250 g
  • mąki pszennej
    250 g
  • jajka
    3
  • soli
    1 ¼ łyżeczki
  • oleju
    20 g
  • cebuli przekrojonej na pół
    100 g
  • natki pietruszki, świeżej, tylko liście
    10 g
  • masła plus dodatkowa ilość do smażenia
    20 g
  • kurek, świeżych pokrojonych na kawałki
    500 g
  • białego wina, wytrawnego
    50 g
  • sera ricotta podzielonego na kawałki
    400 g
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ - 1 łyżeczka
  • śmietany, min. 30% tłuszczu
    200 g
  • sera gorgonzola, łagodnego podzielonego na kawałki
    160 g

Wartości odżywcze na 10 sztuk

Kalorie 3729.9 kcal / 15616.3 kJ
Białko 113.3 g
Tłuszcz 218.4 g
Węglowodany 248.8 g
Błonnik 27.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...