
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g mleka
- 250 g wody
- 250 g mąki pszennej
- 3 jajka
- 1 ¼ łyżeczki soli
- 20 g oleju
- 100 g cebuli, przekrojonej na pół
- 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 20 g masła, plus dodatkowa ilość do smażenia
- 500 g kurek, świeżych, pokrojonych na kawałki
- 50 g białego wina, wytrawnego
- 400 g sera ricotta, podzielonego na kawałki
- ½ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
- 200 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 160 g sera gorgonzola, łagodnego, podzielonego na kawałki
- Wartości odżywcze
- na 10 sztuk
- Kalorie
- 15616.3 kJ / 3729.9 kcal
- Białko
- 113.3 g
- Węglowodany
- 248.8 g
- Tłuszcz
- 218.4 g
- Błonnik
- 27.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pizza bianco ze szpinakiem
1h 10min
Pizza ze szpinakiem i owczym serem
50 min
Naleśniki z nadzieniem ruskim
45min
Naleśnikowe wrapy z nadzieniem szpinakowym
1h
Zielone naleśniki z szynką i serem
55min
Naleśniki z kaszy pęczak ze szpinakiem
55min
Zielone cannelloni
1h 45min
Pieczone pierogi ze szpinakiem
1h 10min
Naleśniki z brokułami i sosem serowym
1sa 25 dk
Pierogi z grzybami i szpinakiem
1h 30min
Cepeliny z serem
24 godz. 50 min
Rożki francuskie z serem
7 godz. 40 min