
Urządzenia i Akcesoria
Naleśniki zapiekane z kurkami i ricottą
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
10 sztuk
Składniki
-
250 g mleka
-
250 g wody
-
3 jajka
-
1 ¼ łyżeczki soli
-
20 g oleju
-
250 g mąki pszennej
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
20 g masła plus dodatkowa ilość do smażenia
-
500 g kurek, świeżych pokrojonych na kawałki
-
50 g białego wina, wytrawnego
-
400 g sera ricotta podzielonego na kawałki
-
½ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
-
200 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
160 g sera gorgonzola, łagodnego podzielonego na kawałki
Wartości odżywcze na 10 sztuk
Kalorie
3729.9 kcal /
15616.3 kJ
Białko
113.3 g
Tłuszcz
218.4 g
Węglowodany
248.8 g
Błonnik
27.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PLACKI I NALEŚNIKI
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Lasagne z domową ricottą i zielonymi warzywami
2 godz.
Pizza bianco ze szpinakiem
1 godz. 10 min
Lasagne ze szpinakiem, mozzarellą i ricottą
1 godz. 30 min
Lasagne brokułowa z łososiem
1 godz. 30 min
Lasagne serowa ze szpinakiem
2 godz. 45 min
Calzone z mozzarellą i jajkiem
2 godz. 50 min
Zielone cannelloni
1 godz. 45 min
Makaron cannelloni nadziewany serem ricotta
1 godz. 20 min
Naleśniki z kaszy pęczak ze szpinakiem
55 min
Naleśniki à la Suzette
55 min
Lasagne z bakłażanem i ricottą na parze
1 godz. 25 min
Pizza ze szpinakiem i owczym serem
50 min