Urządzenia i Akcesoria
Naleśniki zapiekane z kurkami i ricottą
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
10 sztuk
Składniki
-
250 g mleka
-
250 g wody
-
3 jajka
-
1 ¼ łyżeczki soli
-
20 g oleju
-
250 g mąki pszennej
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
20 g masła plus dodatkowa ilość do smażenia
-
500 g kurek, świeżych pokrojonych na kawałki
-
50 g białego wina, wytrawnego
-
400 g sera ricotta podzielonego na kawałki
-
½ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
-
200 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
160 g sera gorgonzola, łagodnego podzielonego na kawałki
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 10 sztuk
Białko
113.3 g
Kalorie
15616.3 kJ /
3729.9 kcal
Tłuszcz
218.4 g
Błonnik
27.6 g
Węglowodany
248.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PLACKI I NALEŚNIKI
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Naleśniki z pieczarkami i śmietanką sojową
2 Std. 5 Min
Podpłomyk alzacki ze szparagami
1 Std. 10 Min
Roladki naleśnikowe z ricottą i pomarańczą
55 Min
Makaronowe muszle z pomidorami i bakłażanem
55 Min
Lasagne serowa ze szpinakiem
2 Std. 45 Min
Lasagne z domową ricottą i zielonymi warzywami
2 Std.
Oładki ziemniaczane z grzybami
1 Std. 10 Min
Lasagne z grzybami
2 Std. 20 Min
Naleśniki z warzywami zapiekane pod sosem beszamelowym
1 Std. 45 Min
Naleśniki z nadzieniem ruskim
45 Min
Naleśniki z brokułami i sosem serowym
1 Std. 25 Min
Naleśniki kawowe
1 Std.