Naleśniki zapiekane z kurkami i ricottą

Naleśniki zapiekane z kurkami i ricottą

4.5 468 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
10 sztuk

Składniki

  • 250 g mleka
  • 250 g wody
  • 3 jajka
  • 1 ¼ łyżeczki soli
  • 20 g oleju
  • 250 g mąki pszennej
  • 100 g cebuli przekrojonej na pół
  • 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 20 g masła plus dodatkowa ilość do smażenia
  • 500 g kurek, świeżych pokrojonych na kawałki
  • 50 g białego wina, wytrawnego
  • 400 g sera ricotta podzielonego na kawałki
  • ½ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
  • 200 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 160 g sera gorgonzola, łagodnego podzielonego na kawałki

Wartości odżywcze na 10 sztuk

Kalorie 3729.9 kcal / 15616.3 kJ
Białko 113.3 g
Tłuszcz 218.4 g
Węglowodany 248.8 g
Błonnik 27.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...