
Urządzenia i Akcesoria
Cukinia faszerowana
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
4 porcje
Składniki
-
cukinie (ok. 250 g każda)4
-
soli2 łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego1 łyżeczka
-
sera parmezan pokrojonego na kawałki40 g
-
natki pietruszki, świeżej tylko liście10 g
-
wody1000 g
-
oliwy z oliwek10 g
-
kaszy jęczmiennej pęczak100 g
-
cebuli przekrojonej na pół50 g
-
ząbki czosnku1 - 2
-
kiełbasy chorizo pokrojonej na kawałki150 g
-
masła20 g
-
kurek, świeżych pokrojonych na kawałki200 g
-
tymianku, suszonego½ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
415.3 kcal /
1737.8 kJ
Białko
19.3 g
Tłuszcz
25 g
Węglowodany
31.2 g
Błonnik
8.7 g
Tłuszcz nasycony
10.3 g
Sód
1799.6 mg