
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 cukinie (ok. 250 g każda)
- 2 łyżeczki soli
- 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
- 40 g sera parmezan pokrojonego na kawałki
- 10 g natki pietruszki, świeżej tylko liście
- 1000 g wody
- 10 g oliwy z oliwek
- 100 g kaszy jęczmiennej pęczak
- 50 g cebuli przekrojonej na pół
- 1 - 2 ząbki czosnku
- 150 g kiełbasy chorizo pokrojonej na kawałki
- 20 g masła
- 200 g kurek, świeżych pokrojonych na kawałki
- ½ łyżeczki tymianku, suszonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 415.3 kcal / 1737.8 kJ
- Białko
- 19.3 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Węglowodany
- 31.2 g
- Błonnik
- 8.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.3 g
- Sód
- 1799.6 mg