Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 cukinie (ok. 250 g każda)
- 2 łyżeczki soli
- 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
- 40 g sera parmezan, pokrojonego na kawałki
- 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 1000 g wody
- 10 g oliwy z oliwek
- 100 g kaszy jęczmiennej pęczak
- 50 g cebuli, przekrojonej na pół
- 1 - 2 ząbki czosnku
- 150 g kiełbasy chorizo, pokrojonej na kawałki
- 20 g masła
- 200 g kurek, świeżych, pokrojonych na kawałki
- ½ łyżeczki tymianku, suszonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1737.8 kJ / 415.3 kcal
- Białko
- 19.3 g
- Węglowodany
- 31.2 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.3 g
- Błonnik
- 8.7 g
- Sód
- 1799.6 mg
Alternatywne przepisy
Placki cukiniowe z dipem bazyliowym
35 Min
Warzywna zapiekanka z ciastem filo
1h 20 min
Makaron z cukinii z tuńczykiem i suszonymi pomidorami
25 分钟
Bakłażany nadziewane kaszą kuskus
50 Min
Cukinia nadziewana kaszą jaglaną
1h 20 min
Warzywna zapiekanka z kaszą bulgur
1 Std. 35 Min
Lasagne z bakłażanem i ricottą na parze
1 Std. 25 Min
Krążki cukinii nadziewane masą serową
55 Min
Sałatka z kaszą pęczak, jajkami i rzodkiewką
55 Min
Pieczarki nadziewane
1 Std.
Zapiekanka z mielonym mięsem, bakłażanem i cukinią
1 Std. 25 Min
Pieczarki faszerowane szpinakiem i parmezanem
40 Min