Cukinia faszerowana

Cukinia faszerowana

4.6 259 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
4 porcje

Składniki

  • cukinie (ok. 250 g każda)
    4
  • soli
    2 łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    1 łyżeczka
  • sera parmezan pokrojonego na kawałki
    40 g
  • natki pietruszki, świeżej tylko liście
    10 g
  • wody
    1000 g
  • oliwy z oliwek
    10 g
  • kaszy jęczmiennej pęczak
    100 g
  • cebuli przekrojonej na pół
    50 g
  • ząbki czosnku
    1 - 2
  • kiełbasy chorizo pokrojonej na kawałki
    150 g
  • masła
    20 g
  • kurek, świeżych pokrojonych na kawałki
    200 g
  • tymianku, suszonego
    ½ łyżeczki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 415.3 kcal / 1737.8 kJ
Białko 19.3 g
Tłuszcz 25 g
Węglowodany 31.2 g
Błonnik 8.7 g
Tłuszcz nasycony 10.3 g
Sód 1799.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...